| Follow || Dashboard |
Didi Adiba ♥
Result SPM :)
Wednesday, March 21 | 10:32 PM | 0 Talking ♥
Hey blogger? Long timee no see no gossip laa. Hihi. Al-maklumlah sekarang nh dh busy macam Setiausaha Perdana Menteri that's why no time to meet you babe :P Hii, semenjak dah bekerja balik nh semakin takda masa aku nak buat benda lain termasuk date dgn Singa Bobo Sayangg tuhh. Jumpa pun kejap jea, tuh pun keluar makan. Tuhlah kalau makan dgn dia sengaja masuk kan makanan slow-slow dalam mulut biar dapat lamaII sikit dgn dia :P Okayy, stop cakap pasal story morry sweet couple diary kiteorngg. Haha. Okay, back to top. Result SPM dah keluar and aku antara CalonII yg gigil, gemetar, bagai kene karan elektrik 30000 watt tuh. Taksenang duduk, takboleh baring, meniarap semua lahh. Dah macam Tok Harimau dah. Ke hulu, ke hilir. Hahaa.


Ibu : Buat apa nak takutnya? Masa SPM dulu kau cakap dgn Ibu 'watlek' je kann? Hah, nh result nak keluar, kau 'watlek' jelaa.
Aku : Ibu, jgn buat drama takberbayar boleh tak? Kecut asam keping dh nh.








Part 1




Part 2





Part 3



Memandangkan yg aku nh calon SPM dekat Melaka so, haruslah pergi ke sana untuk amik Slip tuh. Haeh, Ayah pagiII dah call suruh gerak awal supaya boleh sampai awal. Sebab kiteorng balik hari kan? So, ayah taknak ibu drive malam sorangII. Yelaa, aku masih belum mendapat Mandat yg sempurna untuk memandu --' Tapi aku tkda kudrat utk ajak Ibu balik awal. Dah pukul 11 pagi pun aku masih bermalasII dekat atas tilam lagi. Kecut tuu. Sebab taknak amik result dekat Pejabat, so aku pun cepatII mandi and ajak Ibu rushing. Alhamdullilah, around 2ptg aku sampai sch. Dalam hati. Allah je tahu betapa cepatnya Jantung aku nh bedegup. Tawakal, kaki kanan and naik dgn bangga pergi Bilik Kuliah Form 6. Masa tuh masingII dgn result masingII. Ya Allah, manusia yg pandai pun dapat ciput lagi pulak aku yg kureng pandai nh. Acano lh rupanyaa. Masuk jea nampak cikgu Maziah. Kecut pulak aku tngk muka dia.

Bila dia panggil je nama aku, dgn bangga pergi je duduk depan dia nd sain semua dokumen yg aku kene sain --' Banyak tauu. Letih dol. Cikgu sengaja keluar lambatII result aku. Haiyoo. dia keluarkan jea. Hah, hambik. Kiteorng kira samaII berapa ketul A yg aku dapat :) Terus je peluk dia kuatII and nangis bangga :) Dia pun bangga juga dgn aku :) Pergi dekat yg lain and jumpa cikguII yg membuatkan aku dapat result gempak gini ginaa :)








And, after result came outtt :)



Alhamdullilah. Even takdalah Straight A+ aku dapat tapi atleast masa amik jea Slip tadi. Lebih 3A juga lh aku dapat. And aku memang frust sangat sebab takdapat Sijil LCCI. LCCI tuh sijil certificed accounting from UK. Hmm, sedih jea. Kalau dapat continue study and dapat course tuh terpaksa repeat Level 1 and Level 2 balik :'( Frust pasal tuh jea. Tapi cukuplah dah boleh buat Ibu, Ayah, Cikgu, Singa nd kawanII bangga dgn aku. Walaupun Singa takbagitau yg dia bangga dgn aku :p Thanks Allah. You always create a Miracle for me. Alhamdullilah. Terimakasih juga untuk Muzammil and Danial yg sentiasa teman aku belajar. Kau dua jea yg ada untuk aku sepanjang kita exam kann? Study samaII, makan samaII. Kau dua memang terbaik nd result kita memang gempak kann? Alhamdullilah. Syukur sangat, Noww, tengah tunggu result Universiti manaII datang jea. InsyaAllah. Ada rezeki aku untuk ke bidang yg aku nak. Aminnn :)



Btw, congrats untuk semua calonn. Ramai kawanII sch rendah aku yg dapat Straight A. Ya Allah, geliga nya kau. Hee. Takpe. tuh semua usaha kann? Usaha lebih dapat lebih and aku usaha banyak tuh jea so? Banyak tuh jela yg dapat. Nak nangis bermatian pun bukan boleh tukar jadi straight A's kann? So noww, think future and I will reach the top :D








much love,

Older PostNewer Post
♥ IMeMyMine ♥


Hello Earthlings! Im Didi Adiba. Thanks for stop at My officially page :D Leave your Footprints at my BabyBox. Be Nice here darlingg :* :)

|Facebook|
|Twitter|
|Instagram|

♥ BabyBox ♥


♥ Soulmate ♥

Iloveyou. Imissyou. Ineedyou Singaa. Muahhhhh
Taken By : Zainal Zailian


♥ Counting That Day ♥

">

♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan