| Follow || Dashboard |
Didi Adiba ♥
Salam Maulidur Rasul :D
Saturday, February 25 | 11:45 PM | 0 Talking ♥



Assalammualaikum and Hello Blogger :) Rasanya tak terlambat sangat kutt nak cakap Salam Maulidur Rasul. Yeahh, harinh baru sambut. Malamnh. Baru tady dan disebabkan acara yg tidak terancang dan tidak teratur tuh juga lah peluang untuk menonton Walimatulurus Yusry &Lisa tipis. Cuba ikhlaskan diri untuk pergi sbb disuruh dgn penuh ketegasan oleh Ayah. So, rela ke terpaksa ke WAJIB pergi. Sebab Maulidur Rasul nh, kaum Hawa sahaja. Aku pun taktahu kenapa dorang takbuat sekali harung je dgn kaum Adam --' Okay, itu bukan urusan aku. Itu urusan Ketua Taman aku dan aku tak amik tahu. Fullstop :)




Punya eksaited aku nak tengok Walimatulurus Lisa&Yusry tuh, siap buat reminder plus dah beli sedikit JunkFood untuk dimakan semasa melihat bibit-bibit romantikus merekaa. OMG! Mesti sangat seronok. Fuhhhhhh. Boleh bayangkan betapa ghairahnya aku kalau duduk kat Pelamin tuh nd tunggu Husband sarung cincin......... Tapi itu semua hancur berkaca apabila petang tadi ayah suruh juga aku teman ibu --' Even taklah jauh sangat pun rumah majlis tuh dgn rumah aku --' Harghhhhhhh! Masa tengah siap-siap nak pergi majlis tuh, kat dalam otak nh berpusing macam-macam benda. Hmm, kalau aku balik lambat? lepastuh takdapat tengok bibit-bibit asmara tuhh. Lepastuh kalau tetiba Astro taknak buat siaran ulangan atas sebab Keluarga Lisa&Yusry taknak acano? Macamane aku nak amik Feel nak jadi Pengantinn kalau aku taktengok cerita nh? Macamane kalau dorg duk Update Status kat Facebook pasal nh dan aku antara manusia yg tercicir :'/ Huarghhhhh, nak tengokkkkkkkkk :'(







Disebabkan nak pergi Majlis Agama. Aku meng-ikhlas-kan diri untuk pergi ke Majlis tuhh :) DatangII je, TuanRumah tuh suruh Ibu nd Kawan dia jadi penyambut tetamu dan aku? Kene masukkan souvenier untuk tetamu dalam bakul. Ya Allah, terasa macam pergi rumah orang kahwinn pulak dahh plus dgn lagu nasyid pasal kahwinII. Haehhh, lagi lah hati nh fikir pasal rancangan Walimatulurus Lisa&Yusry tuhhhh :'/ Okayy, cuba taknak ingat nd cuba tergelakII tngk budakII kecik mainII kat tepi jalanraya. Teringat masa aku kecikII. MajlisII macamtuh lah yg aku nd the geng suka pergi sbb dapat makan free :) Okayy, tersenyum dan Alhamdullilah. Aku okayy jee dengar ceramah tuuu :) Nasib baik ada Singaa yg teman saat-saat aku sangat memerlukan teman dikala kesunyiann. Haha. Silakan geli.









Back to topic, Penceramah yg bagi ceramah tuh Prof.Madya Hjh Sharifah Fatma*tak ingat sngt nama dia* Prof nh Ibu kepada Prof. Madya Sharifah Hayati. Tak kenal? nampak sngt kau takpernah tngk Forum Perdana kat TV1, AL-kulliyah kat TV3 plus Solehah yg kat tv-Alhijrah tuhhh. Kalau takdapat catch juga, search je kat Google :) 1 jam ceramah nd berakhir dgn makan nasi ambang. Tahu tak? Last aku makan nasi ambang nh waktu darjah 2 tauu. Hee, nasi ambang nh. Nasi yg beserta dgn lauk tapi dia dah siap letak dalam dulang. Kiranya kat dulang tuh boleh makan sampai 4-5 orngg. Wehuuu, makan. amik gambar. tunggu ibu habis rewang bagai. duduk and balik :)

tapi sebelum nak balik kan kene salamII kan kan kan?

Makcik 1 : Ani, nh ke yg rumah terbakar tuh?
Ibu : Yealaah. dia sorang je Daughter aku.
Makcik 2 : Ya Allah, dah besar rupanya.
Makcik 1 : Ehh, jap! Awak reti masak tak sayanggg?
Makcik 2 : Rugilah takreti masak. Muka cantik. Nanti husband lari tauuu :) Meh, belajar masak dgn makcik :D
Aku : tettttt--------'



Ya Allah, tepu gila wehhh. Segan tahap katak kodok lah Gua cakap sama Lu. Ada pulak dorang boleh ingat isu bodoh tuhhh? --' Grr, rasa macam nak gosok je otak makcikII tuh --' Haeh. Hidup-hidupppp. Hmm, Okay. ngantuk. So, nyte :)












Eh, jap. Tadi kan, sebelum nk balik. Budak kecik nh nak snap gambar ngn kita. Hee, comel tahuu :) *malu jap* Even, gambar sebelah kanan tuh blur tapi aku suka :D Btw, thanks tuh Aishah <3.





p/s : Singa Sayang. Iloveyouuuuuuu

much love,

Older PostNewer Post
♥ IMeMyMine ♥


Hello Earthlings! Im Didi Adiba. Thanks for stop at My officially page :D Leave your Footprints at my BabyBox. Be Nice here darlingg :* :)

|Facebook|
|Twitter|
|Instagram|

♥ BabyBox ♥


♥ Soulmate ♥

Iloveyou. Imissyou. Ineedyou Singaa. Muahhhhh
Taken By : Zainal Zailian


♥ Counting That Day ♥

">

♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan