| Follow || Dashboard |
Didi Adiba ♥
It can be perfect soon :)
Monday, January 9 | 4:31 AM | 0 Talking ♥




Hola, hey buddy's :) Bored nh, tkbole tidur that's why lah update blog nh. Nak online pun mcm nothing je Facebook tuh better jengukII blog nh yg dah bersawang. Tkda idea nk share dgn kauorang tapi ada story sepanjang one week Didi as worker :p


Count hari nh dah genap lah Seminggu Didi kerja. Bukan terus dapat je wehh, kene jadi trainer dulu then bru lah dapat baju kerja tuhhh :) Okayy, I will story everything about my one week as trainer. HAH. It will be the best moments in mylife. Sementara tunggu result keluar bulan 3 nanti, Didi nak try cari experience dalam Fasa Bekerja. Yelahh, nak rasa macamane Ibu dgn Ayah kerja kan. Malas nak cari tempat kerja yg jauh sbb semuanya cakap Didi tkcukup umur --' So, Didi try lah kat sebuah Syarikat Makanan nh. Try and I got that job. Act, last week patutnya dah start tapi sebab sakit kn. So, Didi start hari Selasa arituhh :)

Okay, here the began,




My worst First Dayyyyy.
Nak tau kenapa? Haha. I wore My bootcut jeans plus T-shirt Gucci colour putih. HAHA. Yang Didi pun satu bingai, yg takpergi tanya tuh kenapa --' Kan dah malu sendiri. Sampai je kat situ, My Manager tegur. "Didi pernah taknampak Kedai Fastfood yang lain, staff dia pakai jeans?" .. Hahaha. Didi rasa macam nak lari balik rumah jea wehh. Okayy, dah malu tuhh and the next, you know what, Didi kene jadi Pizza Baker. OhmaiiiGucci! Grrr, Didi ingat kene masakII or whatever. Before Manager sempat explain anything, Didi dah ckp yg Didi tkreti masak. Hahaha. Manager plus ada staff lain dah gelakII. BHAHA. Nasib lah staff yg ada 2-3 org je. So, takmalu sngt. HAHA. Tuh lah yg Didi rasa macam nak Quit waktu tuh juga --' And myfirstday, kene prep plus belajar topping bagai lah and balik pukul 4petanggg :) Cepat gilos. Sebab Didi datang pukul 10.56pagi and balik 4.00 petang. 5 jam je kerja. Tapi penat sebab semua benda kene buat. Dari perkara remeh until perkara yg berat gilos --'





Korea :)
Okayy, second day. Ada jumpa staf baru. Naz, Enal. Okay, best juma dorangg. Sebab sama gila and mysecond day tuh hari Rabu and ikut schedule, stok barang akan sampai setiap hari Rabu and Sabtu. Ferhhh, barang tuh kalau sikit takpe. Nh sampai bertanII. Ya Rabbi, sabar jelaa. Barang tuh semua kene letak dalam satu bilik tapi bilik tuh sejuk sesangattt. Plus pagiII, memang macam rasa dekat Korea lah kann. Haha. And bila wire dah start nk short mula lah Didi melewehh, "Didi nak belanja pergi korea nh, jum lah sapa nak ikut." time tuh semua buat muka pelik. Bila Didi masuk je dalam tuh dengan dorang Didi ckp, "Okay, kita dah sampai Korea". Semua berdekah. "Tuh lah, kalau amik budak kecik bekerja. HAHA.'' Kelakar kan? Hah, memang kelakar tapi penat and harituh juga Didi kene stay sampai malam sebab ramai staff cuti. 12jam juga lah. Seronok kerja dgn dorang even bila balik dgn pakai baju kerja tuh juga Didi tidur tapi enjoyyy :)







Nothing
My third day's and the next is nothing lahh. Beredar mcm biasa je. Tkda ubah pun nd bosan sesangat. Balik awal. Balik rumah terus tidur :)






Rain over Me
Jyeahhhh, tktau kenapa lahai, Didi rasa sejuk gila babeng. Serius, lepas naik kan cheese then buat kerja lain. Didi terus rasa macam nak beku. Mulut dah mengigil, tangan dah masuk dalam apron. Ferhhh, Allah je tahu masatuh acano. HAHA. Abg Din terus takbagi buat kerja kat tempat sejuk. Dahlah tuh, dia suruh basuh tangan pakai airpanas. Ya Rabbi, nasib baik lahai tangan Didi tak melecur --' Apalah abng Din nh. Then, macam biasa. Didi buat kerja macam biasa and on that day, ada orang tolong hantarkan balik. Thnks yea :) Balik terus lahai buat peta dunia :p






Panadol Soluble.
Terus kejang. Serius, Didi demam, fhening gila. waktu buat prep tadi. Tomato Cherry napak macam dah berlapis-lapis jea. Rasa macm nk pengsan. Nak mintak tolong sesapa yg keluar pergi delivery tapi tksempat sbb dorang dah pergi dulu. Didi pun tahan and Abng din balik, suruh je dia tolong belikan. Makan tuh terus ngantuk gila. Mintak pelepasan Abng Hafiz nak balik awal. Alhamdullilah, dia lepaskan. Kejap sngt msuk kerja arynh. Pukul 10pg masuk 12.40 dah balik. Otw balik tuh pulak hujan. Memang best lah, Didi tngh pening boleh hujan pulak. Haeh, balik, mandi jap and tidur. Terjaga around 2ptg. Terus text Enal suruh hantarkan 100 plus. Thanks Enal, tolong hantarkan plus belanja air tuh. Minum, lega and tidur --' Ehhh, jap. Before telupa. You know what, In fact. Didi patutnya datang kerja dgn Kak Nurin tapi sbb lambat, Didi kene tinggal. And nak tahu sbb apa kene tinggal? Sebab pintu bilik ayah Jam. Ya Rabbi, masa tuh dah tak bole fikir lain selain keluar lalu tingkap. Yelahh, nak minta tolong sapa? Adik? Dia tkbngn lagi plus hp kat bilik Didi. Dengan langkah berani, bukak tingkap and panjat, turun slowII lalu tingkap and terjun dari tembok. Masa tuh dah tak boleh nak ckp apa selain mengucap. Yelahh, mana pernah buat kerjaII bodoh nh. Nak nangis tapi takut spoilkan make-up so tahan jelaa :P



Overall everything okay. Staff pun okay. Tapi bila kene marah or kene tegur dgn Manager mesti makan dalam. Sentap habis wehh. Sampai pernah rasa nk BERHENTI kerja jea --' Macam enjoy tapi Didi rasa lain bila dah ada dalam tuh. Yelahh, toing untuk Pizza pun tktau. Bila Pie out from oven pun tk kenal yg mana. Bongok en? Kekadang serba salah plus rasa nak cakap dgn Manager and nak berhenti --' Dah mengantuk nh, esok kerja. Wish me luck baby :* Babai :D




much love,

Older PostNewer Post
♥ IMeMyMine ♥


Hello Earthlings! Im Didi Adiba. Thanks for stop at My officially page :D Leave your Footprints at my BabyBox. Be Nice here darlingg :* :)

|Facebook|
|Twitter|
|Instagram|

♥ BabyBox ♥


♥ Soulmate ♥

Iloveyou. Imissyou. Ineedyou Singaa. Muahhhhh
Taken By : Zainal Zailian


♥ Counting That Day ♥

">

♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan