| Follow || Dashboard |
Didi Adiba ♥
Information for Facebook user under age.
Wednesday, November 9 | 5:50 PM | 0 Talking ♥

*Penangan Facebook. Ambil perhatian.

Tadi dekat sch, tiba-tiba my daddy cakap pasal FACEBOOK. Korang tau en facebook toh apa? Tipu taktau. Korang mesty hada en, account facebook, paling comman pun satu account kann? Tapi korangg tau tak, sebenarnya, Facebook ny tak boleh untuk under age? Kau bole dikenakan tindakan gantung sekolah even salah sikit jea kau guna Laman sosial toh. Aku ada try cari Information pasal benda ny dekat google. Ternyata, memang lahh ada tapi untuk under 13 lahh. Yang 14 ke atas toh jangan na rasa lega sangat sebab asalkan kau toh masih pelajar sekolah kau tetap sedang diawasi.


Facebook toh untuk awak berkomunikasi secara sihat dengan kawan-kawan. Bukan untuk maki hamun atau apa sahaja jenayah siber. Jika awak didapati membuat begitu, kami akan menghantar maklumat di Bukit Aman dan automatik awak dikenakan hukuman Gantung sekolah.


See? Betapa berjaganya orang-orang disekeliling kita ny. Dorang tanak tengok kau, kau nd kau caci orang lain, malukan orang lain. Dorang nak kau punya akhlak and moral toh bersih daripada segala perkara negatif. Hargai lahh mereka :D *bhaha.


much love,

Older PostNewer Post
♥ IMeMyMine ♥


Hello Earthlings! Im Didi Adiba. Thanks for stop at My officially page :D Leave your Footprints at my BabyBox. Be Nice here darlingg :* :)

|Facebook|
|Twitter|
|Instagram|

♥ BabyBox ♥


♥ Soulmate ♥

Iloveyou. Imissyou. Ineedyou Singaa. Muahhhhh
Taken By : Zainal Zailian


♥ Counting That Day ♥

">

♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan